Skip to content

Viata in Balon

Ramuri cu vise. Cufere de ganduri. Calatorii.

Menu
  • Acasa
  • Vacante
  • Experiente
  • De-ale mele
  • Tehnologie
  • Culinaria
  • Eu
  • Portofoliu
  • Contact
    • Politici de Confidentialitate
Menu
cele mai bune fettuccine carbonara

Cum gatesti cele mai bune fettuccine carbonara?

Posted on 27 martie 201825 mai 2018 by Mircea Steinberg

Cum gatesti cele mai bune fettuccine carbonara?

Ca sa gatesti cele mai bune fettuccine carbonara nu trebuie sa fii un maestru bucatar cu stele Michelin, ci trebuie sa tii cont doar de cateva lucruri de baza. Am sa incerc in urmatoarele randuri sa iti arat cea mai simpla reteta de fettuccine carbonara, si totodata cele mai bune fettuccine carbonara pe care le-am mancat.

Inainte de toate am sa iti explic care este diferenta dintre fettuccine si tagliatelle… de fapt nu e nici o diferenta. ? Ai sa razi, insa in zona de sud a Italiei sunt numite fettuccine, pe cand in nord li se spune tagliatelle… Ori asa ori asa tot bune sunt, daca le fierbi strict cat scrie pe pachet. Eu pentru siguranta le las chiar cu 30 de secunde mai putin la fiert… Chiar conteaza.

In concluzie, daca le gasesti in meniul restaurantelor cu nume diferite, sunt practic acelasi lucru. Conteaza doar marca de paste pe care o cumperi.

Secretul 1

La noi la romani toata lumea cumpara Barilla si considera ca sunt cele mai bine, ei bine lucrurile nu stau chair asa. Barilla ca si marca nu sunt paste de exceptie, iar in Italia sunt considerate unele dintre cele mai slabe branduri de paste. Asa ca, personal va sfatuiesc sa folositi paste facute in casa, dar daca nu aveti timp de asa ceva, atunci folositi De Cecco, un brand de paste net superior pe care il gasiti la Kaufland sau Careffour.

Secretul 2

Incepeti sa gatiti pastele astfel incat sa terminati procesul de fierbere atunci cand terminati si procesul de realizare al sosului pentru paste. Stiu pare complicat, dar nu este.

De exemplu fettucinele De Cecco se fierb doar 4 minute. Important e sa puneti intai apa la fiert fara sare si cu capacul pus. Lasati sa fiarba apa sa fiarba, iar pastele le adaugati cu 5 minute inainte sa terminati sosul. Cand puneti pastele, apa nu va mai fierbe , insa in 30-40 de secunde procesul de fierbere se reia. Reduceti focul la jumatate si mai fierbeti 4 minute ca sa se faca pastele… (tineti minte – 30 de secunde ? .  Adaugati si un varf de lingurita de sare spre sfarsit.

 

fettuccine carbonara
fettuccine carbonara

Gata, nici nu am inceput sosul si v-am dat deja doua secrete importante. Hai sa vedem acum de ce ingredinete avem nevoie pentru cele mai bune fettuccine carbonara.

  • 350-370g fettuccine
  • 20 grame de unt (de preferinta nesarat)
  • 175-180g de bacon taiat
  • 2-3 catei de usturoi taiati marunt
  • o jumatate de lingurita de oregano (de preferita proaspat, cateva frunzulite)
  • 1 lingurita de rozmarin proaspat taiat
  • 200-250ml smantana de gatit
  • 100g parmezan fulgi
  • Un fir de cepa verde de primavara (separati partea alba de cea verde si taiatile cat mai marunt)
  • Sare si piper negru.

Cum “construim” sosul pentru cele mai bune fettuccine carbonara

  1. Intr-o tigaie antiaderenta topiti untul.
  2. Adaugati baconul taiat si prajiti-l cam 3 minute, apoi adaugati usturoiul, rozmarinul, oregano, si partea alba de la ceapa de primavara (partea verde o pastrati pentru mai tarziu) .
  3. Continuati sa prajiti amestecand constant pentru inca 1 minut.
  4. Reduceti focul apoi adaugati smantana de gatit,fulgii de parmezan si mai coaceti pentru inca 1-2 minute pana cand sosul incepe sa se ingroase. Este momentul sa potriviti gustul cu piper si sare. Aveti grija cu sarea, nu puneti prea multa, deoarece si parmezanul este sarat.
  5. Cand totul este gata – adaugati un fir verde de la ceapa de primavara taiat foarte foarte marunt. Aceasta nu trebuie sa se coaca ci trebuie sa dea o nota de prospetime susului. Am vazut bucatari care adauga la sfarsit si cateva fire de patrujel (puteti face asta daca va place un sos cu mai multa verdeata).

Secretul 3

Daca din greseala ati pus prea multa sare puteti corecta gustul adaugand putin lapte, insa va trebui sa mai lasati putin sosul sa scada (grija mare deoarece daca lasati prea mult pe foc toate se vor coace prea tare).

Cam asta a fost! Acum mai trebuie doar sa alegeti o farfurie mare pe care puneti pastele proaspat fierte. Deasupra adaugati cateva linguri din sosul alb pe care tocmai l-ati terminat.

Asorteaza totul cu un vin roze sec, cu un Gris si totul se va armoniza perfect.

Buon appetito!

  • barilla
  • de cecco
  • fettuccine carbonara
  • paste italiene
  • reteta de fettuccine carbonara
  • reteta de paste
  • reteta de paste italiene
  • Categorii

    Articole recente

    • Asus Zenfone 7 Pro i002d
    • Espressor bun la preț decent pentru o cafea boabe de calitate – mit sau realitate!
    • Hotel Reina del Mar VS Club Hotel Miramar – Bulgaria Obzor
    • Aqua Paradise Resort – un Paradis pentru familiile cu copii
    • HUAWEI Watch GT2 sau HUAWEI Watch GT2e ?

    Comentarii recente

    • Lovin la Gata, m-am saturat de frig! Vreau astenia de primavara si alergia la polen
    • Vlad Cristian Suceveanu la Unde mancam la Roma?
    • Vlad Cristian Suceveanu la Oscar 2018 – Povestea fara sfarsit a americanilor
    • Administrator la Secretul lui Bachus varianta… albastra – ei bine exista vinul albastru! ☹
    • Madalina Iancu la Secretul lui Bachus varianta… albastra – ei bine exista vinul albastru! ☹

    Arhive

    • august 2020
    • iulie 2020
    • iunie 2020
    • mai 2020
    • martie 2020
    • ianuarie 2019
    • septembrie 2018
    • august 2018
    • iulie 2018
    • mai 2018
    • aprilie 2018
    • martie 2018
    • februarie 2018

    Etichete

    amintiri din copilarie (2) arborele de pluta (1) bella italia (2) bulgaria (2) Cabo da Roca (1) caligrafie (1) Cascais (1) caterinca (1) city break in Bergamo (1) city break Londra (2) city break paris (2) dragobete (2) dragoste (2) educatoare (1) energie verde (1) espresso (2) franta (2) Gelato Italiano (2) genti de pluta (1) gradinita (1) italia (2) love (2) panouri solare (1) panouri solare fotovoltaice (1) paris (2) Portugalia (1) regele soselelor (1) sardine (1) scoala (1) Sintra (1) smartwatch (2) suveniruri portugalia (1) tehnologie (4) tiganii din buzescu (1) tour eiffel (2) trastevere (2) vacanta in lisabona (1) vacanta in portugalia (1) vacanta la londra (2) vacanta la paris (4) vacanta la roma (2) Vacanta Portugalia (1) Valentine’s Day (2) viata in balon (3) workaholic (1)
    © 2022 Viata in Balon | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme

    Utilizăm module cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Prin navigarea pe acest site va dati implicit acordul pentru folosirea de module cookie. Puteți afla mai multe despre modulele cookie pe care le folosim sau sa le dezactivați folosind  butonul setari din coltul din stanga jos al ecranului

    Viata in Balon
    Powered by  GDPR Cookie Compliance
    Prezentarea generală a confidențialității

    Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browserul dvs. și efectuează funcții cum ar fi recunoașterea dvs. atunci când vă întoarceți pe site-ul nostru și ajutând echipa noastră să înțeleagă ce secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și mai utile.

    Puteți ajusta toate setările cookie-urilor folosind butonul din stânga jos.

    Cookie-urile strict necesare

    Cookie-ul strict necesar trebuie să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

    Dacă dezactivați acest modul cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site, va trebui să activați sau să dezactivați cookie-urile din nou.