Skip to content

Viata in Balon

Ramuri cu vise. Cufere de ganduri. Calatorii.

Menu
  • Acasa
  • Vacante
  • Experiente
  • De-ale mele
  • Tehnologie
  • Culinaria
  • Eu
  • Portofoliu
  • Contact
    • Politici de Confidentialitate
Menu
Jurnal de izolare - reteta de paine pufoasa

Jurnal de izolare. Să facem și lucruri pentru suflet! 

Posted on 25 martie 202025 martie 2020 by Alina Steinberg

Jurnal de izolare. Să facem și lucruri pentru suflet!

Astăzi, după câteva zile agitate, după o alergătură continuă a neuronilor, după amorțirea simțurilor, am început să scriu un mic jurnal de izolare. De astăzi îmi dau un restart, mă apuc de scris, de conceput lucruri frumoase, de citit si răsfoit în amintiri. Nu sunt o maestră a bucătărie, dar cu Igienol dezinfectez zilnic 😃. Imi place să grădinăresc, de aceea în weekendul trecut am pus ceapa si usturoi în curte. Citesc în fiecare seară cel puțin 20 de pagini, zilele acestea probabil apelez la site-ul de ebookuri pentru update. Si da, de astăzi mă apuc din nou de sport, pentru că antrenoarea mea preferată de la Viva Sport este online. Pe măsură ce îmi vin idei noi, le notez aici, în jurnal de izolare. 

Rețetă de pâine pufoasă – notata in Jurnal de izolare

Ce face Alina seara în bucătărie? Păi se apuca de făcut pâine. Nu am putut comenta până acum la nicio postare cu „nu am găsit drojdie” pentru că eu aveam drojdie. Cumpărasem două cuburi, așa că ieri le-am împărțit în două și le-am pus la congelat. Am mai găsit prin sertar si câteva pliculețe de drojdie uscată, așa că am cu ce sa fac o rețetă de pâine. Pentru zilele din jurnal de izolare care vor urma.  

Ce ingrediente am folosit. In primul rand multă pasiune pentru detalii, multă dragoste. Apoi 

  • Faina alba – eu am găsit Grania – aproximativ 500 grame 
  • O jumătate de cub de drojdie proaspătă 
  • 4 linguri de ulei de măsline 
  • 3 lingurițe sare – am folosit sare de Himalaya. 
  • 1 lingura zahar 
  • 300 ml apa călduță – eu am măsurat cu o halbă (apa am incalzit-o la microunde). 

Cat timp îți ia? Aproximativ două ore. Dar rezultatul este super aromat 😊, purtandu-te prin brutariile de la Paris. 

blank

Hai la treabă! 

  • Se pune dintr-un castron o cana de faina, drojdia ruptă bucățele, peste care se adaugă apă. Se amesteca bine-bine ingrediente si se lasă la odihnit aproximativ 15 minute. 
  • După cele 15 !minute, se adaugă cele 4 linguri de ulei de măsline, 3 lingurițe de sare si faina. Se amestecă, faina trebuie adăugată treptat, încorporând tot timpul. Ușor, aluatul începe să se lege. Grija mare! Nu trebuie să folosești toată faina, dacă nu simți nevoia. Compoziția nu trebuie să fie tare, ci puțin lipicioasă.  
  • Frământăm, învârtim plămădeală, încorporând totul. 
  • Așezam aluatul în vasul în care am frământat, picurând cativa stropi de ulei de măsline. Acoperim vasul cu o folie de plastic si il lăsăm la crescut 40-50 de minute. Eu cred că l-am lăsat mai mult, chiar 😉. 
  • Când aluatul s-a dublat si timpul de odihna a trecut, te poți apuca de treaba. Împărți compoziția în două. Frământăm fiecare bucată în parte, ii dam o formă lunguiata de pâine și o punem dintr-o tavă, crestand puțin cu cuțitul. Nu uita sa ungi tavă cu ulei!  
  • Cele două tăvi le mai punem 15–20 de minute la cald, pentru a crește. Vor fi mult mai pufoase.  
  • Între timp, pornești cuptorul. Eu am cuptor electric si am setat sus/jos la mod de coacere, iar temperatura 200 grade. 
  • După cele 20 de minute, scoți tăvile de la căldură și le pui  în cuptor cam 50 de minute. Pentru siguranță, eu am folosit o scobitoare pentru a mă asigura că este gata. 
  • Când toată bucătăria miroase a copilărie, a pâine caldă, scoți tăvile din cuptor si le lași la odihnit acoperite. Dacă ai unt în casă, taie un pătrățel si unge cele două pâinici. Astfel, coaja de deasupra o să fie mai moale. 
  • Scoate painicile din tăvi si acopera-le cu un prosop. Dacă reziști, lasa-le măcar o oră, dacă nu, Pofta Buna! 

Te asigur că este simplu de făcut. Dacă ți-a placut, lasa-mi un Like si urmareste-ma si pe Facebook. După ce testezi pâinică ta, poate îmi lași si o fotografie la postare.  

 

  • jurnal de izolare
  • reteta de paine
  • Categorii

    Articole recente

    • Asus Zenfone 7 Pro i002d
    • Espressor bun la preț decent pentru o cafea boabe de calitate – mit sau realitate!
    • Hotel Reina del Mar VS Club Hotel Miramar – Bulgaria Obzor
    • Aqua Paradise Resort – un Paradis pentru familiile cu copii
    • HUAWEI Watch GT2 sau HUAWEI Watch GT2e ?

    Comentarii recente

    • Lovin la Gata, m-am saturat de frig! Vreau astenia de primavara si alergia la polen
    • Vlad Cristian Suceveanu la Unde mancam la Roma?
    • Vlad Cristian Suceveanu la Oscar 2018 – Povestea fara sfarsit a americanilor
    • Administrator la Secretul lui Bachus varianta… albastra – ei bine exista vinul albastru! ☹
    • Madalina Iancu la Secretul lui Bachus varianta… albastra – ei bine exista vinul albastru! ☹

    Arhive

    • august 2020
    • iulie 2020
    • iunie 2020
    • mai 2020
    • martie 2020
    • ianuarie 2019
    • septembrie 2018
    • august 2018
    • iulie 2018
    • mai 2018
    • aprilie 2018
    • martie 2018
    • februarie 2018

    Etichete

    amintiri din copilarie (2) arborele de pluta (1) bella italia (2) bulgaria (2) Cabo da Roca (1) caligrafie (1) Cascais (1) caterinca (1) city break in Bergamo (1) city break Londra (2) city break paris (2) dragobete (2) dragoste (2) educatoare (1) energie verde (1) espresso (2) franta (2) Gelato Italiano (2) genti de pluta (1) gradinita (1) italia (2) love (2) panouri solare (1) panouri solare fotovoltaice (1) paris (2) Portugalia (1) regele soselelor (1) sardine (1) scoala (1) Sintra (1) smartwatch (2) suveniruri portugalia (1) tehnologie (4) tiganii din buzescu (1) tour eiffel (2) trastevere (2) vacanta in lisabona (1) vacanta in portugalia (1) vacanta la londra (2) vacanta la paris (4) vacanta la roma (2) Vacanta Portugalia (1) Valentine’s Day (2) viata in balon (3) workaholic (1)
    © 2022 Viata in Balon | Powered by Minimalist Blog WordPress Theme

    Utilizăm module cookie pentru a vă oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Prin navigarea pe acest site va dati implicit acordul pentru folosirea de module cookie. Puteți afla mai multe despre modulele cookie pe care le folosim sau sa le dezactivați folosind  butonul setari din coltul din stanga jos al ecranului

    Viata in Balon
    Powered by  GDPR Cookie Compliance
    Prezentarea generală a confidențialității

    Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browserul dvs. și efectuează funcții cum ar fi recunoașterea dvs. atunci când vă întoarceți pe site-ul nostru și ajutând echipa noastră să înțeleagă ce secțiuni ale site-ului le găsiți cele mai interesante și mai utile.

    Puteți ajusta toate setările cookie-urilor folosind butonul din stânga jos.

    Cookie-urile strict necesare

    Cookie-ul strict necesar trebuie să fie activat în orice moment, astfel încât să putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

    Dacă dezactivați acest modul cookie, nu vă vom putea salva preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitați acest site, va trebui să activați sau să dezactivați cookie-urile din nou.