Inchide
Culinaria

Unde mancam in Lisabona cele mai bune fructe de mare

Unde mancam la Lisabona?

Unde mancam la Lisabona? Aceasta intrebare o avem in minte mult inainte sa incep calatoria spre Lisabona. Stiam ca zona este renumita pentru mancarea delicioasa si in special pentru fructele de mare si cod. Asa ca am inceput sa ma interesez.  Stiam ca vom umbla mult prin Sintra si Cabo da Roca sau Cascais asa ca nu voiam sa pierd vremea mult timp in cautarea unui restaurant bun la intoarcerea in Lisabona.

Cautarile de pe net nu m-au satisfacut prea tare insa un restaurant anume mi-a facut cu ochiul si anume Cervejaria Ramiro (Beraria Ramiro Lisabona). Am citit multe review-uri despre acesta, am vazut zeci de poze, dar pana nu am ajuns sa mananc acolo, nu aveam cum sa imi exprim parerea, asa ca primul restaurant vizitat acesta a fost.  Am fost la Cervejaria Ramiro (Beraria Ramiro Lisabona) chiar in prima zi, eram rupti de foame, iar pofta era si mai mare.

Cervejaria Ramiro (in traducere – Beraria Ramiro Lisabona)

Caci da, asta inseamna  Cervejaria Ramiro – (Beraria Ramiro Lisabona), si chiar asa arata. Restaurantul nu exceleaza ca design, este chiar mai simplu decat ma asteptam. Pe semne ca patronii au pus accent mai mult pe experienta culinara desavarsita in prepararea fructelor de mare. Lasand localul sa arate mai mult cu o bodega prafuita, decat cu un restaurant autentic…

Singurele lucruri care te fac sa te gandesti ca acolo ar putea exista un  restaurant cu fructe de mare sunt acvariile gigant cu languste si homari din vitrina generoasa de la intrare cat si din interior. In rest mesele si scaunele sunt simple, fetele de masa curate insa pastreaza semnele unei utilizari intense.

Personalul berariei este amabil si glumet. Atentie insa ca acestia nu cunosc foarte bine limba engleza, dar te poti intelege cu ei. Pana la urma asta a fost un lucru bun si o sa intelegeti mai tarziu de ce.

Am ajun in locat relativ devreme pe la 12.30. Intrand inauntru am avut primul soc, cel al designului rudimentar, al doilea soc a fost ca am gasit restaurantul gol (pusca) dar plin de ospatari care se uitau uimiti la noi… Prima tendinta a fost sa iesim afara sa vedem daca nu am gresit adresa, dar acolo era.

Pana ne-am dezmeticiti si noi si ei a trecut ceva timp, insa dupa primele discutii dintre noi si-au dat seama ce vrem si ne-au sarit in ajutor intr-o portughezo-engleza desavarsita… (unde mancam la Lisabona)

Cervejaria Ramiro si tehnologia

Intr-un astfel de restaurant nu ai mari asteptari tehnologice si am fost luati usor prin surprindere sa vedem ca nu folosesc meniuri tiparite. Dupa designul interior deja asteptam sa ne zvarle in fata un meniu ponosit cu vreo 4-5 foi color de format A4…. Insa ne-a busit pe toti rasul cand ne-au arata meniul pe o tableta cu ecran destul de mare… frumos nu!? Una peste alta ce vezi in pozele din tableta-meniu, nu prea are legatura cu realitatea, nici ca imagini si nici ca proportii.

Personal  ma declar un gurmand pofticios la fel si prietenii nosti cu care ne-am petrecut aceasta vacanta, evident ca am comandat suficient din tot ce ne-a facut cu ochiul. Am inceput cu creveti si crab si am terminat cu homar. Nu va exagerez cand va spun ca se mananca bine aici, chiar foarte bine, totul a fost un deliciu. Beraria-restaurant reusind sa isi pastreze renumele si reputatia de restauran de top. Este restaurantul favorit al localnicilor si am inteles repede de ce.

Pana ne-au venit noua platourile, nu au trecut 30 de minute si „bodega aceasta prafuita” s-a umplut de lume. Si pe noi ne-a surprins acest lucru.

Unde mancam la Lisabona cele mai bune fructe de mare!?

Revenind la mancare, nu pot sa va descriu prin ce delir au trecut papilele mele gustative si nici ce onomatopee mi-au fost dat sa aud prin jurul meu de la mesenii mei compatrioti. Am inceput cu o portie de creveti fripti in ulei de masline cu usturoi si condimente. Sosul a fost bun, crevetii insa nu ne-au dat pe spate… pana la urma sunt doar creveti.

Crabul de la Cervejaria Ramiro a venit preparat perfect. Interiorul corpului fiind scos, tocat, mixat si repus in carapace cu tot felul de condimente si arome. Nu stim reteta si nici nu vrem sa o aflam. Cert este ca dupa prima inghititura simti cum iti pierzi orice speranta ca vrei sa mai iesi cu o silueta perfecta din acel local. Stati linistiti, fructele de mare nu ingrasa, deci puteti manca pe saturate…

Ciocanelele pentru spartul clestilor au fost senzatia zilei, ne-am distrat teribil atat de stangacia noastra, cat si de faptul ca de la masa alaturata, ocupata de o familie de chinezi,  ne sagetau dojenitor sase perechi de ochi migdalati, la fiecare bufnitura facuta de noi. Nefiind vorbitori de chineza nu am inteles injuraturile, insa ne-am dat seama repede ca nu bufniturile erau problema… ?

Homarul si el un deliciu, gatit perfect din punctul meu de vedere. Fragezimea si gustul carnii reconfirmand a doua oara ca aici este un restaurant de fructe de mare si ca bucatarul stie ce face…

Concluzie de final – merita sa mananci la Cervejaria Ramiro?

Ei bine DA. Si ca experienta si din punct de vedere financiar. Pentru patru persoane si un copil (care nu a mancat fructe de mare, problema lui) am platit 170-180 de euro cu multe beri pe langa mancare, si multe cosulete de paine prajita cu unt.

Mie mi-a placut cel mai mult crabul si este rezonabil la pret in jur de 25 de euro/ kg (atentie ca toate preturile sunt la kilogram)…

Acum am sa spun de ce am fost norocosi ca nu intelegeau prea bine engleza: pentru ca initial comandasem cate un crab pentru fiecare si ne-au adus un singur crab gigant. Acesta a fost marele nostru noroc, altfel nu mai ieseam pe usa. Intrebarea: unde mancam la Lisabona isi gaseste unul din raspunsuri aici.

Important de stiut despre Cervejaria Ramiro (Beraria Ramiro Lisabona)

In aceasta berarie-restaurant nu gasiti nici un fel de peste, nici macar supe. Nu incercati sa cereti caracatita sau calamar, ca nu au.  Gasiti insa tot ce inseamna fructe de mare adevarate adica cele cu carapace, cochilie sau asa numitele crustacee. Mai gasiti ceva burgeri de vita si evident, foarte multa bere buna.

Mai jos va pun o harta pentru a ajunge mai usor la Cervejaria Ramiro. Daca v-am deschis apetitul pentru fructe de mare, retineti locatia pentru un viitor city break. Cu siguranta, nu veti regreta.

Tineti minte ca la Cervejaria Ramiro se sta la coada in cazul in care ajungi mai tarziu de ora 13. Dar asteptarea merita, deoarece pe terasa de la intrare exista un automat de bere draft. Pui paharul, bagi fisa, curge berea si toata lumea e fericita (fisa o iei de la bar). Cand iti vine randul la masa intri in berarie gata „fezandat” si pregatit de un dezmat cu crustacee… ?

Mai am insa si alte locatii de top in cazul in care va mai intrebati: unde mancam la Lisabona?  De exemplu: Cervejaria Barcabela

Scorul Locatiei

Locatie 7
Gust 9
Atmosfera 7

Sumar

7.7 Scor

Tags : beraria ramiroCervejaria Ramirocrabcrevetifructe de marehomarunde mancam in lisabona

Lasati un raspuns

Solve : *
14 × 23 =