Inchide
CulinariaExperiente

Unde mancam la Paris? O intrebare care iti poate pune probleme daca nu stii ce vrei.

O intrebare care iti poate pune probleme daca nu stii ce vrei. Unde mancam la Paris?

Parisul este superb, impresionant, insa este cam scump. Daca vrei sa mananci ieftin ai mai multe variante de restaurante fast food sau piete, insa nu iti recomand asta, caci doar la Londra poti sa mananci in piete si sa dai pe spate de aromele din intreaga Europa sau Orient adunate intr-un singur loc, si acela e Portobello. Dar sa revin la intrebarea noastra: unde mancam la Paris ?

Iti recomand sa mananci la Paris ca parizienii, iar pentru acest lucru ai cel putin 3 restaurante (braserii) pe care nu trebuie sa la ratezi.  In articolul meu despre varza gatita in stil alsacian le-am enuntat deja. Nu mai e nevoie sa iti mentionez ca personal sunt un impatimit, cucerit deja de acest platou… nu are sens sa il mai descriu pentru ca sunt deja subiectiv… Trebuie sa gusti asta si o sa intelegi de ce. Asa cum trebuie sa gusti si Ramenul de la Shoryu din Londra. (Pentru mine o supa mai buna nu exista, cu toata sinceritatea. Voi scrie si despre ea.)

Din cele trei restaurante propuse, doua sunt superbe si cu un meniu care iti taie rasuflarea, nu stii ce sa alegi, ai vrea sa le incerci pe toate. Nu au stele Michelin, dar toate sunt recomandate in catalogul lor.

Unde mancam la Paris?

Va propun sa vizitati Braseria Bofinger si apoi Chez Jenny (la Chez Jenny ai nevoie de rezervare cam cu 2-3 zile inainte) Ambele restaurante seamana ca doua picaturi de apa, atat la design si atmosfera cat si la meniu. Preturile sunt aproape identice insa asteapta-te sa platesti cam 60 de euro minim de persoana, pentru un meniu plin de rafinament.

Nu stiu daca e cazul sa te infigi direct in fructele de mare, deoarece daca ai fost deja la Lisabona atunci la Paris vei fi dezamagit de fructele de mare. Sunt bune, dar nu excelente ca in Portugalia.

Incearca  Foie Gras,  Supa de Ceapa Gratinata, Choucroute, Strudelul de mere cu inghetata de mere verzi sau Tart Tatin. Iar daca vrei sa dai pe spate nu uita de Profiterol… stiu sunt sadic 🙂

Ce bem la Paris?

Acum stim unde mancam la Paris . De baut iti recomand un vin special Gewurztraminer Vendange Tardive – e bun si licoros, si DA, musai Vandage Tardive ca sa intelegi de ce ramai falit dupa nota de plata. 🙂  Iti zic eu, niciun traminer nu e ca Vandage Tardive-ul… pe acesta l-am descoperit acum cativa ani buni cu un fost amic… Vinul a ramas la fel de bun, amicul insa, nu… Asa ca luati doar ce e bun din experientele pe care vi le ofera viata.

Cel de-al treilea restaurant este unul mai simplut, mai mic, putin mai ieftin… si amplasamentul lui nu este tocmai fericit, dar mancarea e buna, este vorba de  La Strasbourgeoise. O sa aveti ceva belele cu ospatarii care nu prea vorbesc engleza, sau mai bine iti lasa impresia ca nu inteleg, deh prea nationalisti ca sa ii mai schimbe cineva dupa o asa istorie…

In rest, pofta buna si nu va uitati la bani, caci Parisul nu se va uita nici el la voi altfel.

Deci cum zice francezul: Live your life and enjoy the moment! 🙂

Tags : city break parisrestaurante parisunde mancam la parisvacanta la paris