Inchide
De-ale mele

E greu cu “Buna dimineata”

E greu cu “ buna dimineata ”

De fiecare data cand plecam de acasa cu mama sau Mica, bunica mea, mi se spunea acelasi lucru. Daca ne intalnim cu cineva cunoscut, sa saluti. Sa spui – buna dimineata … Si asa am facut. Doar sora-mea avea problem cu salutul, si asta nu pentru ca uita, ci pentru ca avea fularul la gura :).

Cei sapte ani de acasa

Am fost sambata la MedLife  pentru o mica problema medicala. Am ales sa mergem sambata din cauza traficului. Orasul a fost liber, asa ca intram pe usa clinicii pe la 07:40. In spatele biroului o domnisoara privea in monitor. Probabil voia sa stie ce ii spun astrele. Salutam, nici macar nu ridica capul. Ne uitam unul la altul. A zis ceva? Nu. Nici macar nu s-a uitat la tine. Dar ne-a zis atat de frumos… programul nostru incepe la ora 8. Ne-a fost frica, asa ca ne-am asezat pe canapea, ne-am deschis telefonul si hai sa scroll-uim putin pe Facebook pana vine cineva sa ne intrebe – Cu ce problema pe la noi atat de dimineata. Nu stiti ca este sambata.

Sincer, nimeni nu vine de placere la medic, iar cand dai peste o astfel de “duduie” – nu imi place deloc cuvantul, dar ei i se potriveste manusa – ai vrea sa faci stanga imprejur si sa pleci de unde ai venit. Intre timp, am venit doamna doctor, am rezolvat. La plecare, minunea de la birou nu avea cum sa raspunda cand i-am urat – o zi buna. Nu i-am spus La revedere, ne-a fost frica de un ignore. Si asta, doar pentru ca Neti ii spusese la horoscop ca Uranus este retrograd…

Continuam in aceeasi nota

Fiind sambata, am zis sa mergem si la cumparaturi, ca frigiderul nostru era foarte sexy aseara. Asa ca ne oprim pe la Lidl . Punem in cos, luam si mancare pentru pisici, ne asezam produsele pe banda si la casa, ca asa este frumos, salutam amandoi – Buna dimineata. Nimic. Iar ne uitam unul la altul. Nu se poate… Nici macar nu ridica privirea sa ii vedem culoarea irisului. Doar ne anunta cat ne costa. Platim si plecam spre casa, distrandu-ne pe aceasta tema. Chiar nu inteleg. Daca cineva te saluta, este oare atat de greu sa raspunzi? Sau poate nu auzi. Nici vorba, pur si simplu nu ai chef, dar cei sapte ani de acasa te vor urmari.

Raspunde chiar si unui necunoscut cu un simplu Neatza. Nu imi este greu sa inteleg de ce, iata mai jos reactia oamenilor…

Tags : buna diminetabuna purtarebunele manierecei sapte ani de acasasay hi
Alina Steinberg

Autorul Alina Steinberg