Inchide
ExperienteVacante

Calatoreste fara griji.  Incheie o asigurare medicala de calatorie

Calatoreste fara griji.  Incheie o asigurare medicala de calatorie

Nu am crezut niciodata ca pot fi protejat de o asigurare medicale de calatorie, poate din cauza faptului ca ma gandeam „mie nu mi se poate intampla”… Cu toate astea am facut mereu asigurare medicala de calatorie, paza buna trece primejdia rea. Am grija doar sa aleg un asigurator bun.

Am calatorit recent si, culmea, ce credeam ca nu se intampla, s-a intamplat. Am contactat un virus gripal sever care mi-a dat o frumusete de temperatura 40 de grade cu ceva complicatii, tuse, muci, dureri de muschi… Tacamul complet. Ditamai omu’ rapus de o gripa… nu am mai avut asa ceva din copilarie. Si eram in mijlocul Parisului, langa Moulin Rouge.

Cum sa nu iti ratezi vacanta

Nu am stat prea mult pe ganduri, am chemat medicul, ce-i drept ca m-a costat ceva deplasarea lui pana la hotel, insa nu regret. Cand am vazut costurile, a fost momentul acela in care mi-am adus aminte subit ca am asigurare medicala de calatorie… Nu prea am putut eu in acele momente sa deslusesc ce trebuie facut ca sa recuperez costurile, dar consoarta a citit si dibuit procedura.

Este important sa retineti ca orice asigurator bun are un numar de urgente scris pe polita. Sunati la acel numar si declarati incidentul imediat ce se intampla, chiar daca sunteti in strainatate. Acesta este cel mai important aspect. Dosarul se deschide telefonic iar actele se transmit ulterior. Este important insa sa obtineti de la medicul care va consulta un Raport Medical in care sa scrie ce ati patit, care au fost simptomele, diagnosticul exact si recomandarile, aici fiind vorba despre medicamentele prescrise, de reteta. Pastrati toate hartiile in original si le depuneti la dosar cand reveniti in tara. (Nu va bazati ca mai puteti obtine vreun act de la medic cand ajungeti in tara.)

Costurile interventiei le achiti personal, insa la intoarcere, daca ai dosarul complet si corect facut, iti recuperezi toate costurile. (Nu va speriati nu se cer multe acte.)

O asigurare medicala de calatorie isi merita banii?

Pe scurt DA. Asigurarea medicala de calatorie isi merita banii, chiar daca in zecile de calatorii de pana acum nu am patit nimic. Poate ca multi dintre noi avem putina repulsie fata de asiguratori in general, ne gandim probabil la incidentele cu asiguratorii din domeniul auto… Nu e chiar aceeasi „mancare de peste”… daca lucrurile le faci cum trebuie si citesti polita nu vei avea probleme.

In felul acesta am reusit sa ma recuperez in 24 de ore si nu mi-am ratat vacanta. De tuse si muci nu am scapat inca, dar nici mult nu mai am :).

Concluzie: calatoriti destept si fara griji. Fa o asigurare medicala de calatorie!

Tags : asigurare medicalaasigurare medicala de calatoriecalatoreste desteptcalatoreste fara griji