Inchide
ExperienteVacante

Croaziera pe Sena la Paris

Parisul este seducator vazut dintr-o croaziera pe Sena

Sa ajungi in Paris si sa nu te plimbi cu celebrele vaporase de pe Sena e ca si cum ai spune prietenilor – Am fost in orasul indragostitilor, dar nu vazut Turnul Eiffel. Vacanta noastra nu putea fi completa fara o croaziera pe Sena. Nu am mers cu renumitele Bateaux Mouches, ci am optat pentru Vedettes du Pont Neuf, o companie care face croaziera pe Sena de la 1959. Croaziera pe Sena iti arata Parisul dintr-o alta perspectiva, devine parca mult mai romantic. Am iubit orasul asta dupa prima zi, dar dupa aceasta leganare a valurilor, l-am iubit si mai mult ?. Asa cum spunea si Victor Hugo, Parisul este orasul natal al sufletului meu!

Barcuta este destul de confortabila, are ghid care iti prezinta toate atractiile pe care le intalnesti. Are locuri inauntru, iar pentru aventurieri, locurile de deasupra sunt ideale. Noi am fost in luna martie, cand vremea se schimba uneori de la o ora la alta. Asa ca am ales partea acoperita.

Biletul costa 14€/ adult si 7€/ copil, iar calatoria dureaza aproximativ o ora. Daca luam biletul online faceam o economie de 2€/ persoana. Am fi platit 12€/adult. Acesta este traseul.

Bun venit la bord intr-o croaziera pe Sena

Un calduros “Bun venit la bord”, adresat in mai multe limbi de circulatie internationala, ne-a intampinat imediat ce vasul a incepe sa pluteasca pe Sena.

Croaziera pe Sena incepe de sub Pont Neuf, podul decorat cu 381 de sculpturi in piatra, fiecare reprezentand figuri umane, una singura fiind a unei femei. De la Pont Neuf, care este cel mai vechi pod din Paris, asta in ciuda numelui, pana la unul dintre cele mai frumoase poduri, pana la Podul Alexandru.

Am admirat, de aceasta data de pe Sena, Muzeul Louvre, Piata Concordia, Turnul Eiffel, punctul central al turului, Palatul de Justiție, Musée d’Orsay, Hôtel de Ville, Conciergerie, Catedrala Nôtre Dame. Si bineinteles Podul Alexandru al III-lea care este superb. Decorat cu statui poleite cu aur. Locuri incarcate de istorie, mangaiate de soarele cald al unei dupa ameize linistite. Privirile ne erau atrase din cand in cand de barcile ancorate la tarm, in care multi parizieni isi aveau locuinta. Privirile noastre indiscrete analizau puntea, unele avand loc pentru gratar, o gradina micuta cu plante in ghiveci, si incaperi moderne. Din cand in cand vedeai si o bicicleta, semn ca proprietarul era preocupat si de conditia lui fizica ?.

Recomand oricui o croaziera pe Sena, asta daca stai cateva zile in capitala Frantei. Poti alege si varianta nocturna a croazierei, unde la lumina felinarelor puteti servi cina. Noua ne-a parut rau ca am ratat aceasta experienta. Preturile incep de la 75€/ persoana, iar imbarcarea se face la ora 19:30. Ne-au uitat pe site-ul Bateaux Mouches. Pe lista pentru urmatoarea vacanta la Paris o croaziera pe Sena, acompaniati de un pian, o vioara si un meniu frantuzesc vor fi pe lista noastra.

Tags : croaziera pe senafrantalouvreNotre Dametour eiffelvacanta la paris
Alina Steinberg

Autorul Alina Steinberg