Inchide
ExperienteVacante

Doha Qatar sau Souq Waqif vazuta prin ochii mei

Doha Qatar sau Souq Waqif vazuta prin ochii mei

Doha Qatar sau Souq Waqif vazuta prin ochii mei…. Ei bine, nu am ales la intamplare acest titlu, ci pur si simplu am vrut sa impartasesc impreuna cu voi o experienta a mea de acum cativa ani. Nu imi plac in general tarile arabe, din cauza prafului la care sunt alergic, insa nici nu m-am ferit sa le vizitez daca am avut ocazia. Dar masinile lor te fac sa te simti la curse. Le plac masinile mari, foarte mari, multe Toyote 4×4, adevarate sifoniere mergatoare pe strazi. Pe principiul „este mai ieftin sa mergi cu masina decat sa cumperi o sticla cu apa” …. Asta  si pentru ca litrul de benzina e mai ieftin ca un litru de apa.

Doha e uimitoare si s-a dezvoltat atat de repede incat te lasa fara cuvinte. Quatarezii get-beget nu sunt multi la numar, cam 300 de mii din totalul de 2.6 milioane de locuitori. Cei drept si tara e mica, insa majoritatea o reprezinta populatia care a emigrat in aceasta tara formata in principal din indieni, pakistanezi, filipinezi, egipteni etc. Quatarezii nu au muncit niciodata in viata lor, sau mai bine zis daca au prestat vreo munca, atunci cu siguranta a fost din postura de mare sef… munca e prestata doar de imigranti. Am ramas impresionat cand intr-o seara am vazut un pakistanez care statea in genunchi si freca cu periea fiecare piatra cubica din Souq Waqif.

Souq Waqif este locul in care seara vezi cei mai multi oameni. Cumparaturile sunt distractia populara in Doha. Un labirint de stradute, o ambianta vibranta, magazinase, cafenele, ziduri de piatra acoperite cu produse de artizanat local, uleiuri aromate, arome de narghilea, localnici zgomotosi si multe suveniruri ieftine.

Eleganta si confort intr-un hotel exclusivist de tip boutique

Acum ca aveti o imagine de ansamblu o sa va povestesc despre un hotel la care am stat si este plin de istorie: BISMILLAH HOTEL. Este o adevarata bijuterie istorica, deoarece este cel mai vechi hotel din Qatar. Hotelul a fost construit prin 1950 si era frecventat de numerosi comercianti straini.

Hotelul este o oaza de lux cu un design contemporan care pastreaza totusi cateva note din trecutul sau, atat prin balcoanele private ce se deschid cu o priveliste splendida catre piata Souq Waqif, cat si prin interioarele luxoase, dar in care sunt pastrate modelele arhitecturale ale trecutului.

Astazi, proprietatea este un punct de reper al ospitalitati quatareze in care va puteti bucura de la serviciul privat de majordom până la room service 24 de ore din 24, într-un cadru cu adevărat unic.

Nu ratati acest hotel daca aveti drum prin Doha Qatar Souq Waqif  este, de fapt, centrul vechi al orasului Doha, este un loc deosebit pe care vi-l recomand.

Pentru cei pretentiosi exista Centrul nou din Doha plin de sticla, metal si zgarie nori, total opus pietei Souq Waqif .

Tags : bismillah hoteldohaexperiente in tari arabeqatarvacanta in tari arabe