Inchide
Experiente

Frumoasa din Padurea Adormita – Opera Nationala Bucuresti – 12 Mai 2018

Frumoasa din Padurea Adormita – Opera Nationala Bucuresti – 12 Mai 2018

Printr-o conjunctura fericita (gratie unui amic de la job) am facut rost de doua locuri la premiera baletului – Frumoasa din Padurea Adormita pe muzica vestitului Piotr Ilici Ceaikovski de la Opera Nationala Bucuresti.

Am ramas impresionat de ce pot face doi rusi, Vasily Medvedev – regie si  Stanislav Fečo – coregrafie, cu o trupa de balet 80% romaneasca si 20% internationala. Pentru cei interesati aveti distributia completa aici, dar nu asta este cel mai important. Trecand peste micile stangacii vizibile ale unei premiere, spectacolul a fost waaaau si m-a facut sa ma simt bine, ducandu-ma  inapoi in timp la povestea Fratilor Grimm si a lui Charles Perrault. Costumele si decorurile au fost minunate (gratie lui Pavol Juráš), iar muzica lui Ceaikovski nu a facut decat sa implineasca aceasta superbitate de spectacol.

Mana regizorului si a coregrafului rus se vad de la Prolog, iar cele trei acte care urmeaza te duc in lumea de basm creata de Perrault. Intr-un cuvant m-am simtit ca un copil intr-o lume de basm, plutind pe aripile imaginatiei printre zane, printi si printese, arta, echilibru, har si multa gratie. Cu siguranta asta a fost si scopul.

Din pacate nu am prea multe poze din spectacol, deoarece plasatoarele din sala au avut grija sa nu lase pe nimeni sa faca poze. O sa radeti, dar folosesc laser pointer-uri sa te avertizeze ca nu ai voie sa fotografiezi sau sa filmezi … ?

Poate ca Opera Nationala Bucuresti nu e Scala din Milano, dar e mica, cocheta, aerisita si cu loje frumoase. Datorita acestui spectacol, Frumoasa din Padurea Adormita – am revazut aceasta sala si m-am bucurat. Va recomand din  suflet acest spectacol – daca mai prindeti bilete… ?

Ce mi-a placut in acest spectacol? Rolurile Printesei Aurora, a Zanei Carabosse, a printilor Petitori, Pasarea Albastra, Pisica Alba si Motanul Incaltat super-expresivi, rolurile Lupului si a Scufitei Rosii si a celor 5 zane. Felicitari trupei de prichindei care nu pot sa stea pe boante inca, bravo copii, baletul este o arta si pentru voi.

Cine m-a dezamagit? Printul. Frumos printul, dar greoi uneori in miscari. Pasarea albastra i-a cam dat clasa…. Rusinica printule!  Din cauza ta dau nota 9.8 spectacolului.

Scorul Locatiei

Muzica 10
Regie & Coregrafie 10
Lumini & Ambianta 10
Prestatie Generala Balet 9

Sumar

9.8 Scor

Tags : baletbalet la bucuresticoregrafie rusafrumoasa din padurea adormitaopera nationala bucurestiregie rusa