Inchide
De-ale meleExperienteVacante

Secrete si arome intr-o sticluta de parfum la Paris

Secrete si arome intr-o sticluta de parfum la Paris

Un boutique renumit pentru parfumuri si un maestru parfumier, Christian Louis

Intr-una din zilele petrecute in Paris am coborat din metrou la statia Places des Vosges, avand ca destinatie finala piata Marché des Enfants Rouges, cea mai veche piata acoperita din Paris. Dar pana la masa de pranz, nu strica un mic parfum la Paris ?.

Cartierul du Marais si Place des Vosges

Am luat la pas cartierul Quartier du Marais si am facut prima oprire in Place des Vosges, una dintre cele mai vechi piete din Paris si una dintre cele mai frumoase din lume. Cladiri din caramida rosie, in culori pastelate, fatade de piatra alba, arcade, acoperisuri de tigla abrupte si ferestre luminoase, magazine vintage, numeroase galerii de arta si un restaurant cu masute de rachita afara si nelipsitele radiatoare care fac caldura, cocotate deasupra meselor. 35 la numar, ascunse intre arcadele pietei. In mijlocul pietei cativa tineri galagiosi, iar langa fantana din mijloc un grup de turisti asculta atenti prezentarea ghidului. Soarele alinta atmosfera primavaratica. Aici, la numarul 6, autorul Cocosatului de la Notre Dame, Victor Hugo, a scris mare parte din Les Miserables.

Senzatii blande ca un secret. Parfum la Paris

Dupa un drum in care capul ni se plimba cand in dreapta la o galerie de arta abstracta, cand in stanga la un balcon unde se zareste o doamna eleganta, am zis sa luam un loc pe bancuta si sa admiram peisajul parizian. La primele ore ale diminetii Parisul pare blocat in timp. Apare din cand in cand o batranica eleganta care isi plimba cainele pe trotuarul ingust. Iti spune zambitoare Bonjour, pe semne ca am semana cu cineva cunoscut sau asa se poarta la Paris :). Ce mi-a atras atentia a fost si un domn slabut, intr-un sacou elegant care uda cu o stropitoare cei doi trandafiri japonezi care pazeau intrarea intr-un magazin. Pe margine, trei scaunele metalice colorate isi asteptau clientii. Ne-am indreptat spre locul cu pricina. Doua vitrine luminate, iar inauntru o doamna subtirica stergea praful pe rafturi. De-abia deschisese. Inca de la intrare, aromele florale, fructate, un buchet incantator de note inedite, o lume a senzatiilor olfactive.  O pianina, o trompeta, o vioara, tablouri victoriene, printre sticlute elegante cu arome diferite, de la patchouli care te duce spre pasiune, la aromele de scortisoara, piper, inconjurat de florile de mandarin sau cele de salcam. Dupa ce am tot incercat diverse arome, fie pe carnonase, fie pulverizate pe incheietura mainilor, ca doar avem doua ?, am reusit sa ne hotaram la un parfum pentru mine si unul de tabacco pentru Mircea. Dar si casa noastra merita un parfum la Paris, asa ca am mai luat unul, cu aroma vailor racoroase si inmiresmate din Tara Bascilor.

Fiecare parfum a costat 48€ iar cel pentru casa 24€. Am ales variantele in sticlute de metal, deoarece erau mai ieftine cu 14€ fiecare. Dupa cumparaturi am facut cateva fotografii si am aflat cate ceva despre creatorul acestor miresme, maestrul parfumier, Christian Louis.

Viata lui Christian Louis este ca un parfum la Paris

Povestea lui Christian Louis este povestea unui creator de amestecuri olfactive, care mai bine de cincisprezece ani a lucrat in industria farmaceutica si cosmetica din SUA si grupul Eli Lilly-Elisabeth Arden, inainte de a deveni student si maestru parfumier in Grasse. Dupa cativa ani buni de studii, in 1996 Christian Louis si-a creat propria companie de parfumuri. Are doua marci Parfums et Senteurs du Pays Basque si Christian Louis Maître Parfumeur Paris. Peste 100 de parfumuri originale folosind metode traditionale, aducand omagii in arome si miresme lui Dalai Lama, Kevin Costner, Carla Bruni, Voltaire, Mozart sau Victor Hugo.

Parfumuri care te poarta intr-o calatorie prin gradina de amintiri olfactive, inchise in sticlute elegante in Place des Vosges la numarul 18. Daca doriti sa comandati nu stati pe ganduri, merita, plus ca sunt esente de parfum, nu apa de colonie. Puteti comanda si online de aici.

 

Tags : cartierul du maraisChristian Louiscity break parismaestru parfumierparfumerieparisplace des vosgesvacanta paris
Alina Steinberg

Autorul Alina Steinberg