Inchide
De-ale meleExperiente

Oscar 2018 – Povestea fara sfarsit a americanilor

Premiile Oscar 2018

Premiile Oscar 2018 – Povestea fara sfarsit a americanilor … Ei bine, am avut de la inceput senzatia ca The Shape of Water va castiga premiul Oscar in acest an, speram totusi, dupa ce l-am vazut, sa nu se intample. Asta si dupa fiascoul total facut la ultima gala Oscar din 2017…

Culmea, am vazut filmul exact cu 12 de ore inainte sa aflu ca va castiga… Dupa el am vazut  Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Da, am facut un mic maraton de filme… nu va mint, noroc cu torrentele si tehnologia mediaplayer. Eram curios sa vad ce au mai scos nou… culmea, asteptam din tot sufletul sa ma bucur, nu sa ma intristez… eram tentat inclusiv sa ma duc sa dau banii pe bilet.

Nu va ascund ca sunt dezamagit de ce se intampla in ultimii ani in aceasta industrie.

Ma intreb!? Cum de nu mai exista regizori care sa scoate capodopere  precum  La vita e bela de Benigni sau  Inglourious Basterds de Tarantino… Nu va mai zic de Nunta muta a lui Malaiele (care nu a luat Oscar, nici macar nu a ajuns acolo, dar la care m-am distrat copios). Pana si Avatar a fost mai bun decat The Shape of Water. Pe bune?

The shape of water – castiga premiile Oscar 2018

Am vazut  The Shape of Water de la premiile Oscar 2018 – si mi-a parut rau ca am pierdut timp sa vad un film „politically correct”, dar „artistically incorect”… Guilermo del Toro nu a facut altceva de cat sa traduca intr-un mod vintage ceea ce Disney facuse deja animat in Frumoasa si Bestia, nu’ma ca versiunea lui del Toro este, sau a fost, putin mai sexy… nu va ascund ca masturbarea din cada a personajului principal m-a facut sa ridic din spranceana dreapta… Nu am avut erectie vazand acest film, nici macar asta nu mi-a produs… am apreciat insa costumul monstrului din apa… Merita insa Oscar pentru asta?

 

Povestea banala precum „dragoste invinge” sau „cum sa iubesti un monstru” nu mai prinde la publicul cu creier si nu va misca o lacrima asa cum a facut Moonlight in 2017… Sincer nu cred ca The Shape of Water va aduce multi bani in Box Office si cred ca va fi uitat cam repede… Parerea mea!

Cat despre  Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, m-a miscat putin atat actrita din rolul principal, Frances McDormand, rolul lui Woddy Harelson (mare om , mare caracter) cat si al „idiotului de subaltern”, Sam Rockewell… in rest „totul e tacere”.

Tags : guillermo del torooscar 2018. filme oscar 2018the shape of waterThree Billboards Outside Ebbing Missouri