Inchide
Tehnologie

Mark Zuckerberg ii va vinde Facebook lui Elon Musk

Mark Zuckerberg ii va vinde Facebook lui Elon Musk

Mark Zuckerberg ii va vinde Facebook lui Elon Musk?! Sa cumperi Facebook doar ca sa il inchizi, mi se pare o dileala.

Elon Musk insa, a dovedit in cateva randuri ca poate fi si genial. Parerea mea e ca Elon nu vrea decat sa profite din scandalul Facebook – Cambridge Analytics si sa mai castige ceva capital de imagine. Personal nu cred ca mai avea nevoie de asta.

La capitolul investitii pe termen lung, clar Elon castiga detasat in fata lui Mark Zuckerberg atat cu Tesla cat si cu SpaceX.  Mark ramanand doar un softist genial care in momentele acestea are ceva probleme… grave, atat de imagine cat si cu platforma Facebook.

Astept cu interes pasul urmator. Mark ii va raspunde lui Elon, sau genialitatea lui va nascocii ceva cu care sa ii inchida gura acestuia? Cred insa ca Mark nu va raspunde provocarilor lui Elon si cred ca aceasta e doar o lupta intre titani geniali cu bani.

Faptul ca Elon i-a facut deja o oferta, asta nu inseamna automat ca Mark Zuckerberg ii va vinde Facebook lui Elon Musk.

Din pacate insa, problemele Facebook sunt departe de a se incheia. Platforma are probleme serioase la capitolul confidentialitate, iar updateurile de weekend din ultima perioada au facut platfoma mult mai instabila. Targetarea si add-urile merg prost. Advertiserii raman cu bugetele neconsumate sau, mai rau, consumate pe o targetare nedorita.

Concluzia!?

Mark Zuckerberg ii va vinde Facebook lui Elon Musk doar daca s-a plictisit si nu mai este mandru de ce a realizat. Cred insa ca din acest scandal (Facebook – Cambridge Analytics) o sa iasa putin sifonat si cu ceva amenzi substantiale.

Mai cred un lucru, ca din acest razboi va castiga, de fapt, un alt titan si anume Google, folosindu-se de vechiul proverb cand doi se bat al treilea castiga. Doar ca si Google a cam dat chics cu Google+, o platforma prea putin folosita, insa in momentul de fata are de ce si catre cine sa arate cu degetul.

Daca Mark Zuckerberg ii va vinde Facebook lui Elon Musk ramane de vazut.. insa cu siguranta aroganta lui Elon nu va ramane trecuta cu vederea.

Interesanta aceasta inclestare intre doi titani geniali in felul lor, insa oricat ar fi de bogat Elon, parca aroganta asta il va face sa piarda la capitalul imagine, nu sa castige… Si aici ma refer strict la “capital de imagine de calitate” caci, de fapt, totul se rezuma la asta.

Tags : Cambridge AnalyticsfacebookMark Zuckerberg ii va vinde Facebook lui Elon Muskscandalul Cambridge Analyticsspacextesla