Inchide
Vacante

Cabo Da Roca Portugalia – Cel mai vestic punct al Europei

Cabo Da Roca Portugalia – Cel mai vestic punct al Europei

Cabo da Roca Portugalia – Cum Lisabona a fost declarată destinația anului 2017, nu puteam rata nici noi această șansă de a vedea frumoasă capitală a Portugaliei. Așa că am urmărit promoțiile la bilete de avion și într-un final am reușit să găsim. Am plecat pentru patru zile, cu temele deja făcute de acasă, știam ce vrem să vedem, pe unde să ne plimbăm. Lista de vizite a fost destul de lungă, normal că nu am reușit să le acoperim pe toate. Dar acum era momentul să ajung la capătul Europei, locul despre care am învățat în școala generală la ora de geografie. Cabo da Roca cel mai vestic punct al europei

După vizita la Sintra, după dimineața petrecută prin grădinile cu plante exotice, arbori de cauciuc, flori colorate chiar și în decembrie, poteci și tuneluri secrete, creneluri de apărare, bibilioteci și dormitoare celebre, am pornit spre cel mai vestic punct al Europei continentale – Cabo Da Roca Portugalia. Drumul a durat aproximativ 40 de minute și dintr-o dată, în depărtare am zărit farul, cel mai vechi din Portugalia (a fost dat în folosință în 1772).

Locul unde pământul se sfârșește și începe oceanul

“Aqui… / Onde a Terra se acaba / E o mar comeca…” Aici unde se termina pământul și începe marea. Așa descria Luis de Camoes, poetul național al Portugaliei, făcând referire la Cabo Da Roca. Șoferul notru, a oprit mini-vanul în parcare și am plecat într-o mică plimbare spre far.

Ne aflam la 100-200 de metri deasupra oceanului, la Cabo da Roca Portugalia cel mai vestic punct al europei. Era prima data cand îl vedeam. O senzație ciudată te încearcă, stând acolo în bătaia vântului, cu Europa în spate și întinderea nesfârșită de apă în față. Neapărat să vă luați o geacă de vânt… Este nevoie. Te simți măret, călcând prima dată aici, străbătînd faleza lungă de 150 de metri. Stâncile păzesc semețe bătrânul continent, bătute de valurile învolburare ale oceanului. O liniște ciudată se așterne, doar șuieratul vântului te trezește din visare, strabați poteca, faci fotografii, rămâi fără cuvinte în fața peisajului. Farul troneazaă peste peisajul superb, cu versanți golași și stânci care răsar din loc în loc din apa albastră. Fotografiile probabil redau o parte din ceea ce vezi aici, dar pentru a trăi o senzație unică, trebuie să vezi.

20 de minute sunt suficiente pentru a face câteva fotografii, insa, dacă vrei poți să îți iei și o diplomă care atestă că ai fost aici. Noi am uitat acest aspect, deoarece fiind fascinați de peisaj am încercat să facem cât mai multe fotografii. Poate data viitoare când venim, sunt sigură ca ne vom întoarce aici, vom trece și pe la magazinul de suveniruri. 🙂

Cum ajungi la Cabo Da Roca Portugalia

Noi am luat trenul din Lisabona până la Sintra. La ora 8 dimineața am luat biletele și am făcut aproximatic 40 de minute din Gara Rossio până în gara din Sintra. Biletul nu ni s-a părut deloc scump, a costat 5 euro dus-întors de persoană. Era valabil 24 de ore și putea fi folosit pe toate mijloacele de transport în comun din afara Lisabonei. La întorcere am folosit același bilet pe ruta Cascais – Lisabona, nu am luat alt card, l-am folosit pe același. Transportul pe calea ferată ni s-a părut cea mai bună variantă. Trenurile circulă din jumătate în jumătate de oră, dar ar fi bine să  prindeți trenul de dimineață, pentru a avea timp să vedeți romanticul orașel Sintra, palatele, Cabo Da Roca, iar pe seară să ajungeți în Cascais pentru a lua trenul spre Lisabona.

Noi nu am ales varianta de transport în comun în Sintra pentru a vedea palatele, ci am închiriat un mini-van de 7 locuri. Ne-a costat 150 de euro pentru 5 persoane o zi întreagă, în acest tarif fiind inclus și ghidul, care ne-a povestit despre frumusețea locului. Până la urmă a fost o alegere bună, deoarece am reușit să vedem aproape tot. Pentru a închiria o mașină cu ghid este foarte simplu – cum ieși din gara din Sintra vei fi asaltat de persoane dornice să vă ajute. Trebuie să negociați. Dacă vreți să folosiți transportul în comun, găsiți orarul autobuzelor pe site-ul oficial al companiei Scotturb  (nu vă recomand însă transportul în comun, desi autobuzele circulă cam din 30 în 30 de minute, este posibil să nu oprească în stație dacă sunt pline) (cel mai vestic punct al europei)

Inspirație pentru călătorii. Urmărește-mă și pe Facebook și Instagram.

 

 

Scorul Locatiei

Peisaje 10
Locuri de vizitat 6.5
Facilitatile zonei 4.9

Sumar

7.1 Scor

Tags : Cabo da RocaCascaisPortugaliaSintraVacanta Portugaliaviata in balon
Alina Steinberg

Autorul Alina Steinberg