Inchide
Vacante

Marea Neagra este albastra la Cap Kaliakra Bulgaria

Cap Kaliakra Bulgaria – O combinatie intre frumusetea zgomotoasa a apei si tarmurile inalte

Am petrecut cateva zile pe litoral si am vrut sa vedem si Cap Kaliakra Bulgaria, despre care legenda spune ca pentru a nu cadea in mainile otomanilor, 40 de fecioare si-au legat parut una de alta si s-au aruncat in apele involburate ale marii.

Era o dimineata umeda si cetoasa, dar cand am ajuns am ramas uimiti. Nu am crezut ca o asemenea frumusete se afla atat de aproape de Romania. Cap Kaliakra este de fapt fasia de pamant care intra in Marea Neagra de-a lungul a doi kilometri si la aproape 65 de metri deasupra nivelului marii. Este localizata la 50 de kilometri de Vama Veche, in directia Varna, iar din oraselul Kavarna pana la Cap Kaliakra cred ca mai sunt 12km. Drumul nu este foarte bun, dar am ramas impresionata de padurea de eoliene. La intrarea se plateste o mica taxa de intrare, 3 leva, imediat este si parcarea si obeliscul celor 40 de fecioare.

Poarta Marii Negre la Cap Kaliakra

Sincer, Capul Kaliakra Bulgaria este o zona spectaculoasa pentru fotografii. Peisajele care le descoperi sunt parca desprinse din carti postale. Era primavara, prin luna aprilie, asa ca florile nu intregeau inca tabloul bulgaresc, dar stancile care ies din Marea Neagra care aici este albastra, zgomotul valurilor, stancile rosiatice si golfuletele care te poarta cu gandul spre tarmurile abrupte din Algarve, Portugalia, ruinele si grotele cetatii m-au lasat fara cuvinte. Am inteles ca in zilele senine, in larg se pot vedea si delfinii care iti atrag privirea cu salturile lor. Nu rezisti in fata acestui spectacol al naturii, asa ca am facut sute de fotografii ?

Poarta cetatii s-a pastrat destul de bine, chiar si scarile care coboara la mare, aleile cu pietre de rau te transpun in perioada Evului Mediu. La poarta Marii Negre nu am ajuns, deoarece anuntul care te avertizeaza ca trecerea este interzisa m-a oprit. Probabil te simti stapanul marii, acolo la capatul pamantului. Ultima atractie a locului este Capela Sfantului Nicolae. Cobori scarile abrupte si patrunzi intr-o incapere rece, mica si plina de lumanari. Legenda spune ca sfantul fugind din calea turcilor era sa cada in mare, dar Dumnezeu l-a salvat, prelungind aceasta limba de pamant, formadu-se astfel Cap Kaliakra.

Gasesti la Cap Kaliakra Bulgaria si un restaurant unde poti servi preparate din fructe de mare; daca ai chef gasesti si mici suveniruri… sunt cateva tarabe ale localnicilor, insa in caz ca te razbeste foamea mai bine mergi la ferma de midii de la Dalboka.

Scorul Locatiei

Ambianta 8.8
Drum de acces 8.8
Priveliste 10

Sumar

9.2 Scor

Tags : bulgariacap kaliakracapul kaliakradalbokamarea neagra
Alina Steinberg

Autorul Alina Steinberg