Inchide
Vacante

Insula Samos Grecia – Vacanta in Grecia – Insula Samos

Insula Samos Grecia, dragoste la prima vedere. Nu stiu altii cum sunt, dar mie imi place sa ascult povesti de vacanta. Asa cum de 1 mai toata lumea merge pe litoral, a devenit o traditie printre prietenii mei ca vara sa mearga in vacanta in Grecia. Urma tot timpul intrebarea ÔÇô Tu nu ai fost in Grecia?, ca si cand Grecia era un orasel de pe langa casa mea unde eu nu ajunsesem. Nu, chiar nu am fost. Dar stiam aproape totul despre insule, plaje, taverne, mancarea delicioasa si mai cu seama despre caracatita din farfurie ­čśŐ sau mielul de la protap.

Dar uite ca anul acesta am reusit sa sparg gheata si am ajuns si eu in insula Samos Grecia, cu primul zbor charter organizat de Paralela45. Citisem foarte multe inainte de plecare, reusisem sa ma documentez. Nu a fost chiar o vacanta in insula Samos Grecia pentru mine, deoarece am mers pentru a testa destinatia, dar in cele cateva zile petrecute pe insula am reusit sa simt gustul Greciei autentice. Mi-am amintit de teorema lui Pitagora, aceasta fiind si insula matematicianului, am rasfoit si legendele grecesti, pentru a citi despre Hera, sotia lui Zeus. Templul zeitei din insula Samos Grecia se afla din 1992 in Unesco.

Ce mi-a placut in insula Samos Grecia

Marea. Iubesc marea cu zgomotul ei care se loveste de maluri, cu unduitul valurilor, cu imensitatea turcoaz, despre care scrisesem de multe ori, dar pe care nu o vazusem niciodata live. Am privit uimita fiecare pietricica, parca le-as fi luat acasa pe toate. Am si adunat cateva, dar in ultima zi, la o analiza mai atenta, am ramas cu una ca amintire din insula Samos Grecia.

Combinatia dintre munte si mare, satuce uitate si cupa lui Pythagora.

Stateam pe plaja, cu muntele in spate si marea in fata. O senzatie unica. Multi merg in insula Samos Grecia pentru plaja, dar pot face si drumetii prin munti, pe poteci ascunse, trasee marcate, prin satuce cu arome si ateliere de ceramica care nu trebuie ratate. Un astfel de sat este Kaomaradei, unde am vazut mesterii olari la treaba, manuind cu indemanare pocalul lui Pythagora. Asa am aflat cu Pythagora a conceput o cupa a cumpatarii, o cupa cu ajutorul careia fiecare mesean sa primeasca aceeasi cantitate de bautura. Daca cumva bautura depasea linia marcata, acea picatura in plus ducea la scurgerea completa a vinului ­čśŐ. Pare ciudat, dar functioneaza.

Plajele. Peisajele sunt fantastice, iar plajele nu sunt aglomerate deloc. Chiar daca sunt cu pietre, nu cred ca acesta este un impediment. Exista papucei speciali, iar in apa, dupa intrarea cu pietre sub picioare vei simti nisipul. Plaja care mi-a atras atentia, o combinatie fantastica de stanci care ies din apa, cu arome de flori de leandru sau iasomie, marginita de o tavera si un bar hippy cu masute albastre si canapele confortabile a fost Potami Beach. Plaja este situata in partea de nord a insulei, la 3 km de Karlovasi. Noi din Karlovasi pana la plaja am mers pe jos, aproximativ 40 de minute pana la bisericuta. La plaja se poate ajunge pe scari sau prin poteca care trece prin taverna.

Atmosfera calma si salata greceasca. Calmul oamenilor, linistea care o citesti pe chipuri, proprietarii tavernelor care te intampina cu un Kalimera spus din tot sufletul, caracatita sau pestele zilei pe care le primesti la masa de pranz, alaturi de o senzationala salata greceasca. Sunt consumatoare de salate, parca parca in insula Samos Grecia rosia, ardeii si branza aveau un gust autentic, cu siguranta grecesc.

O vacanta care merita incercata. In insula Samos Grecia timpul pare ca sta in loc, marea te ademeneste cu turcoazul ei, taverna cu fotografiile, muntele cu o combinatie interesanta de verde, stanci, leandru si iasomie, iar privind in departare vei zari si malul Turciei. Yassas!

Scorul Locatiei

Locatie 9
Cazare 8
Atmosfera 9
Locuri de vizitat 9

Sumar

8.8 Scor Un loc excelent pentru concedii si vacante impreuna cu familia

Tags : Insula SamosInsula Samos GreciaVacanta in Grecia
Alina Steinberg

Autorul Alina Steinberg