Inchide
ExperienteVacante

O zi in Milano, un oras care nu m-a impresionat cu nimic

O zi in Milano, un oras care nu m-a impresionat cu nimic

Iubesc Italia. Imi plac oamenii, mancarea si ador inghetata, mancata de fiecare data cand trec pe langa o gelateria artigianale. Imi plac copacii, florile, cladirile si mai ales soarele care creeaza niste lumini senzationale. Imi place ca la fiecare intersectie, fie ea cat de mica se afla o piateta, o fantana sau o coloana. Greseala a fost probabil ca am vazut intai Roma si apoi, la numai doua luni am mers si o zi in Milano.

Noi am stat in Bergamo, despre care am si scris un articol. Oraselul merita un city break in Bergamo, iar de aici pana la Milano am mers cu trenul. Pretul unui bilet a fost 5€/ persoana, si in jumatate de ora am ajuns in gara din Milano.

Shopping, shopping si iar shopping intr-o zi in Milano

De la gara am mers pe jos pana in centru. Cladirile nu iti spun nimic, sau poate mie. M-au atras in schimb plantele agatatoare care impodobeau balcoanele. Este foarte mult beton peste tot, din aceasta cauza in lunile de vara este o atmosfera sufocanta. Noi am fost in iulie si a fost destul de greu de indurat caldura.

Singura cladire care te atrage prin design este renumitul Dom. Este impresionant, fiind de altfel si a treia catedrala ca dimensiune din lume. Constructia gotica a durat aprozimativ 430 de ani. Nu am urcat pe terasa de pe acoperis, deaorece coada era imensa, iar soarele chiar si la ora 11 dimineata mi s-a parut insuportabil. Asa ca am lasat privelistea care face toti banii pentru alta data. Asta daca o sa mai ajung vreodata. Se spune ca de sus, daca nu este ceata se vad Alpii. Eu o sa incerc sa ii vad din alt oras ?.

Mi-a placut sa stau in mijlocul galeriei Vittorio Emanuele si sa privesc oamenii. Ieseau grabiti dintr-un magazin si intrau in cel de langa, deoarece in vitrina zarisera o curea cu blana care era la promotie ?.

Scala din Milano merita, asa ca nu am ratat-o. Imi imaginam o sala imensa, dar designul este impresionant. Lunina difuza, catifeaua rosie si lojele asteapta urmatoarea premiera faimoasa.

Cina cea de taina din biserica Santa Maria delle Grazie nu am vazut-o, deoarece trebuia sa faci programare cu cateva zile inainte, asa ca am mers la Palatul Sforzesco unde am vazut Pietà Rondanini a lui Michelangelo, lucrarea care l-a facut faimos ca artist. Cu cateva zilei inainte sa moara, la varsta de 88 de ani, el inca lucra la “Rondanini Pieta” care il infatiseaza pe Isus in bratele Fecioarei Maria.

Pe scurt, nu o sa mai ajung nici o zi in Milano, dar iubesc Italia ?.

 

Tags : City Break Milanodomul din MilanoGaleriile Vittorie Emanueleo zi in MilanoSanta Maria delle GrazieScala din Milanoshopping in MilanoVacanta la Milano
Alina Steinberg

Autorul Alina Steinberg