Inchide
ExperienteVacante

Obiective turistice din Florenta. Sau ce poti face intr-o zi in Florenta Italia

Obiective turistice din Florenta sau ce poti face intr-o zi in Florenta Italia

Florenta Italia – Florenta este o bijuterie arhitecturala si isi etaleaza comorile rand pe rand calatorului grabit, cum am fost noi, care intr-o zi in Florenta, mai exact in 10 ore, am vrut sa vedem aproape tot. O mare provocare chiar si pentru doi alergatori de vacanta experimentati, dotati cu GPS si harta printata neaparat. Ce poti face intr-o zi in Florenta Italia… Alegi de acasa traseul, stabilesti ce obiective turistice din Florenta sa vizitezi si acolo totul este foarte simplu.

Asa cum va povesteam si in articolul despre Venetia, si pentru Florenta tot trenul l-am ales. Numai ca de aceasta data a trebuit sa ne orientam dupa pret. Cu toate ca distanta a fost mai mica, biletul a fost mai scump. Am platit 42 €/ persoana pentru un bilet dus-intors. Nu va speriati daca trebuie sa schimbati trenul, este foarte simplu. Si noi am avut putina teama, dar cand am vazut ca trebuie, de fapt schimbat numai peronul, ni s-a parut usor, usor.

Ce am vizitat intr-o zi in Florenta?

Am ales cele mai interesante si minunate lucruri de facut in Florenta Italia. Chiar daca in oras sunt multe muzee mari care trebuie descoperite, cum ar fi Duomo si Galeriile Uffizi, orasul este un muzeu in aer liber, asa ca l-am luat la pas. Cladirile nu m-au lasat fara cuvinte, asa cum ma asteptam, dar bisericile sunt uriase. Ma asteptam sa descopar mult mai multe piatete, mai multe statui. Dar adevaratele comori artistice ale Florentei sunt pastrate in numeroasele muzee si palate, afara fiind cateva copii ale lui David.

Obiective turistice din Florenta Italia care merita vizitate

Ponte Vecchio. Nu am putut rata cel mai important punct de fotografie din Florenta. Un reper al orasului, construit in 1345, Ponte Vecchio este cel mai vechi pod al Florentei, iar casutele colorate gazduiau la inceput magazine ale macelarilor. Cu timpul, datorita faptului ca pe aici treceau bancherii in drumul lor spre birou, familia Medici a luat decizia de a muta aici magazinele de bijuterii scumpe si slefuitorii de diamante. Si acum magazinele de bijuterii atrag privirile trecatorilor ?. In jurul podului se spune ca ar fi in jur de 8 milioane de lacate ale dragostei. Daca la Roma trebuia sa arunci o moneda in Fontana di Trevi pentru a te intoarce in Cetatea Eterna, intr-o zi in Florenta pui un lacat, apoi arunci cheita in raul Arno pentru a face ca iubirea sa ramana pentru totdeauna… dar, sa revenim si sa va povestesc si de alte obiective turistice din Florenta Italia care trebuie musai vizitate.

Piazza della Signoria. Pasionatii de arta care nu se multumesc cu o copie a lui David din piata, trebuie sa mearga la Galeriile Academiei. Noi ne-am limitat doar la sculptura din piata, iar Fantana lui Neptun cu ai sai cai si nimfe era in renovare, asa ca nu l-am putut admira pe zeul roman care simbolizeaza puterea navala a Florentei. In apropiere se afla Palazzo Vecchio si Palatul Uffizi.

Fontana del Porcellino. Un simbol norocos al Florentei este fantana aflata in Mercato Nuovo, aproape de Ponte Vecchio. Statuia este faimoasa si in cateva filme, a aparut in Hannibal si Harry Potter, iar trecatorii care ating ratul porcului mistret se vor intoarce in Florenta. Noi nu am facut acest lucru, cu toate ca vrem sa ne mai intoarcem chiar si pentru o zi in Florenta, dar prezenta catorva doamne in fuste de etnie rroma, care strageau banii aruncati in fantana, ne-a dezgustat si am fugit de la poza. Pacat, era o amintire frumoasa, dar poate data viitoare.

Muzeul Leonardo Da Vinci. Un tun ne-a atras atentia, si asa am descoperit bustul genialului da Vinci. Palatul Pitti este impresionant ca structura exterioara, iar la interior sunt convinsa ca te lasa fara cuvinte. Aici poti descoperi impresionante picturi, bijuterii de argint care au apartinut familiei Medici, costume de epoca si tablouri moderne.

Piazzale Michelangelo. Toate fotografiile panoramice de pe Google, toate fotografiile celebre cu cupola domului de aici sunt. Chiar daca scarile ne-au dat batai de picioare, privelistea a fost extraordinara. Piata este dedicata lui Michelange, fiind marginita de cafenele si restaurante, iar in mijloc troneaza un mare David.

Piazza del Duomo. Ultimul obiectiv si cel mai spectaculos de altfel, a fost centrul religios al Florentei, aici descoperind catedrala si minunatul dom.

Dupa atatia pasi facut, dupa atatea obiective turistice din Florenta Italia (vizitate intr-o zi in Florenta) era timpul si pentru un gelato si o ciocolata de la 1878, la celebrul magazin Venchi. Stai la coada linistit, alegi aroma, iar privirea ramane intepenita pe peretele de ciocolata. ? Yamiiii.

La intoarcerea in Bologna am mers cu Freccia Rossa, un tren care zboara. Nu ai de vazut nimic pe geam, deoarece intr-o jumatate de ora cat dureaza parcurgerea distantei Florenta – Bologna, nu am reusit sa distingem nimic. Doar o luminita care a aparut pentru doua secunde si iar in tunel. Foarte curat si foarte rapid. Ciao, Florenta!

Scorul Locatiei

Locatie 9
Locuri de vizitat 10
Atmosfera 9

Sumar

9.3 Scor

Tags : domul din florentaflorentaflorenta italiamichelangeloo zi in florentaobiective turistice florentaponte vecchiostatuia lui david
Alina Steinberg

Autorul Alina Steinberg