Inchide
Vacante

Azulejos, plută și sardine…. Suveniruri Portugalia

Azulejos, plută și sardine…. Suveniruri Portugalia

Lisabona are parcă propria sa lumină, fiecare piatră cubică pe care calci reflectă într-un mod diferit soarele atât de prietenos, chiar și într-o zi de iarnă, la 14 grade, fiecare faianță pictată azulejos pe care o vezi pe clădiri îți atrage atenția spunînd parcă o poveste. suveniruri portugalia

Încă de când am plecat de acasă, ca orice femeie, am citit și despre ce poți să îți cumperi din Lisabona. Primul produs pe lista de cumpărături a fost o geantă de plută, normal ?. În dulap orice geantă nouă își găsește locul ?. A fost destul de greu de ales, erau îngrozitor de multe, de la gentuțe plic, până la genți de umăr, de la cele tip poștaș, până la niște portofele care îți captau privirile. Într-un mare final am reușit. Aveai de unde alege. Dar nu numai genți, ci și bijuterii, curele, încălțăminte, pălării, un pardesiu… Mă gândesc să mai îmi iau una deja, așa că am căutat de unde îmi pot comanda online. Am găsit pe acest site. O porți cu tine în fiecare zi și simți că plutești pe străzile din Lisabona.

Pluta și călătoriile în spațiu

Portugalia este cea mai mare producătoare și exportatoare de plută din lume. Peste 50% din producția mondială de plută din lume provine din Portugalia. Arborele de plută l-am văzut și eu în grădinile Palatului Monserat. Pluta se recoltează prin desprinderea scoarței exterioare a copacilor de plută o dată la nouă ani. Se pare că pluta nu este folosită doar la accesorii, ci și NASA și ESA (European Space Agency) a ales pluta pentru a proteja scuturile termice care etanșează navele spațiale.

Lumea fantastică a conservelor de sardine

TTrecând prin Piața Rossio într-o seară, era imposibil să nu observ acest magazin colorat, lumea fantastică a conservelor de sardine. Un carusel învârtea conservele colorate, un băiețel dădea la pește, fiecare ambalaj spunea parca o poveste.

Dacă îți plac povestile mele, mă poți urmări și pe Facebook și Instagram.

Tags : arborele de plutagenti de plutasardinesuveniruri portugaliavacanta in lisabonavacanta in portugalia
Alina Steinberg

Autorul Alina Steinberg